
CSOKOLÁDÉGYÁRTÁS 1946 ÓTA
Történetünk
A Chocolates Solé egy családi vállalkozás, amely kezdetektől fogva a legkiválóbb csokoládé teljes gyártási folyamatára összpontosít.
Mára a Chocolates Solé egy stabilan működő vállalat, amely több mint 20 országban van jelen az nemzetközi piacokon. 1999 óta úttörő szerepet vállalunk a bio csokoládé gyártásában, elkötelezetten a fenntarthatóság és a prémium minőség mellett.

1946
A vállalat megalapítása Barcelona Clot negyedében

1948
Az összetevők minőségének finomítása és továbbfejlesztése

1970
Átköltözés Barcelona egy új városrészébe

1993
A gyártóüzem bővítése és az irodák egyesítése

1999
Elköteleződés a bio csokoládégyártás mellett

2019
Innováció és a hagyományos ízvilág megőrzése, hogy továbbra is a legfinomabb csokoládét élvezhessük

1946
A vállalat megalapítása Barcelona Clot negyedében

1948
Az összetevők minőségének finomítása és továbbfejlesztése

1970
Átköltözés Barcelona egy új városrészébe

1993
A gyártóüzem bővítése és az irodák egyesítése

1999
Elköteleződés a bio csokoládégyártás mellett

2019
Innováció és a hagyományos ízvilág megőrzése, hogy továbbra is a legfinomabb csokoládét élvezhessük
A CSOKOLÁDÉ EREDETE
A csokoládé története

A csokoládé első megjelenései
A kakaó eredete Amerikához kötődik, ahol kezdetben kizárólag ital formájában fogyasztották. A kakaóbabot nemcsak táplálékként, hanem fizetőeszközként is használták, egészen addig, amíg az európai hódítók meg nem érkeztek.
Az európaiak, pontosabban a spanyol hódítók hozták be ezt a különleges terméket 1534-ben Spanyolországba. Fray Jerónimo Aguilar szerzetes egy zsák kakaóbabot és a csokoládé receptjét küldte Don Antonio de Álvaro, a zaragozai Piedra kolostor apátjának, ahol először készítettek csokoládét Európában.

A csokoládé terjedése Európában
Ettől kezdve a csokoládé elterjedt Európa-szerte. Franciaországban kezdetben luxuscikknek számított, és csak később vált szélesebb körben elérhetővé, amikor az olaszok megalkották az első csokoládéboltok koncepcióját.
Később, Svájcban tovább tökéletesítették az eljárást, és a csokoládét megszilárdították, így jelentek meg az első táblás csokoládék, amelyeket ma is ismerünk és szeretünk.

A Chocolates Solé vállalat
A kezdetektől fogva csokoládéinkat három alapelv szerint készítjük: hagyomány, minőség és felelősség. Egyedülálló módon ötvözzük a modern trendeket a hagyományokkal, ami a csokoládé iránti szenvedélyünk eredménye.
Családi vállalkozásunk és csokoládéműhelyünk kezdetben Barcelona Clot negyedében működött. Mára több mint 25 fős csapatunk van, amely elkötelezett a csokoládé világa és a társadalmi felelősségvállalás iránt, együttműködve olyan vállalkozásokkal, amelyek fogyatékkal élők munkaerőpiaci beilleszkedését támogatják.
"A csokoládé történetének áttekintése több, mint egy édesség története. Ez egyben a kultúra, a művészet, a technológia és végső soron egy egész ország története is."
Mª Antonia Martí Escayol
